Vlada preuzima vraćanje KAP-ovog kredita

Bez autora
Dec 01 2011

Vlada Crne Gore preuzeće vraćanje 22 miliona eura kredita koji je KAP uzeo od Deutsche banke 25-og juna prošle godine. Ministar finansija Milorad Katnić parafirao je pismo kojim obavještava Nijemce da država preuzima vraćanje duga Kombinata aluminijuma, a kabinet premijera Lukšića ozvaničiće ga na današnjoj sjednici. Ugovorom o kreditu bio je predviđen dvogodišnji grejs period, ali je Vlada morala da interveniše, jer KAP nije poštovao niz ostalih elemenata sporazuma. U protivnom bila bi aktivirana bankarska garancija , pa bi kompletan dug bio naplaćen odjednom. Ovako do 20-og decembra Ministarstvo finansija trebalo bi da sa Deutsche bankom dogovori dinamiku vraćanja KAP-ovog duga. To je drugi višemilionski kredit privatizovanih kompanija koji, za manje od godinu, država Crna Gora preuzima na sebe.

Vlada preuzima vraćanje KAP-ovog kreditaVlada Crne Gore preuzeće vraćanje 22 miliona eura  kredita koji je KAP uzeo od Deutsche banke 25-og juna prošle godine, saznaje Antena M.

Ministar finansija Milorad Katnić parafirao je pismo kojim obavještava Nijemce da država preuzima vraćanje duga Kombinata aluminijuma, a kabinet premijera Lukšića ozvaničiće ga na današnjoj sjednici.

Ugovorom o kreditu bio je predviđen dvogodišnji grejs period, ali je Vlada morala da interveniše, jer KAP nije poštovao niz ostalih elemenata sporazuma. U protivnom bila bi aktivirana bankarska garancija , pa bi kompletan dug bio naplaćen odjednom.  Ovako do 20-og decembra Ministarstvo finansija trebalo bi da  sa Deutsche bankom dogovori dinamiku vraćanja KAP-ovog duga.

To je drugi višemilionski kredit privatizovanih kompanija koji, za manje od godinu, država Crna Gora preuzima na sebe.

Podsjetimo, početkom godine je aktivirana i naplaćena bankarska garancija za 26 miliona kredita nikšićke Željezare.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik